Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Hajléktalan csodafiú a koreai X-Faktorban

A televíziós tehetségkutatók egyik elvitathatatlan érdeme, hogy ha az utcán szembe jön egy hajléktalan, vagy egy szellemi fogyatékos, lassan automatikusan azt gondoljuk, hogy mindjárt rákezd egy káprázatos operaáriára. Paul Potts, Susan Boyle, Szíj Melinda vagy legújabban Mészáros János Elek. A kanapék szombat esti népének szüksége van a méltatlanul hanyagolt hősökre, akik kompromisszumos külsejük, nem teljesen kerek képességeik vagy egyéb okból nyomorúságos életük ellenére képesek mutatni egy darabot a csodából.

Ha így nézzük, a koreai X-Faktor hajléktalan fiúja is csupán egy a fent említett csodaipar szívszorító termékei közül, de nincs mit tenni, az ilyen történetek az ezredik változatban is ugyanúgy képesek hatni.

0 Tovább

A koreai Kill Bill jobb, mint az eredeti

Park Chan-wook Bosszú-trilógiájának harmadik része igazi nagyágyú. Lee Geum-ja, az ártatlanul elítélt dögös nő a börtönből szabadulva úgy dönt, ideje megpiszkálni kicsit a sok más család mellet az ő életét is tönkretevő többszörös gyerekgyilkost. A megszállott nő mindent egy lapra feltéve el is intézi az ellent, méghozzá úgy, hogy a néző mind a tíz ujját megnyalja utána. Ugye elég csak annyit mondanom, hogy a sorsdöntő jelenetet az a kép vezeti be, ahogy a meggyilkolt gyerekek családtagjai nejlonköpenybe öltöztetve, szúró-vágó eszközökkel a kezükben egy kihalt folyosó elhagyott padján, egyetlen szó nélkül, szorosan egymás mellett ülve várják, hogy találkozhassanak gyerekük gyilkosával? Totál megcsavart sztori, transzcendens elemek, gyönyörű képek, igazi koreai mozi a javából.

0 Tovább

A Samsung a világ 26. legnagyobb vállalata

Az amerikaiak nagyon szeretik a toplistákat, de a pénzt talán még annál is jobban, így aligha csoda, hogy szeretik az olyan toplistákat is, amik a pénz alapján állítanak fel rangsort a szereplők között. Például a világ legnagyobb vállalatai között. A Forbes magazinnál idén már kilencedik alkalommal futottak neki, hogy megszerkesszék a világ 2000 legnagyobb vállalatának listáját, amin - akárcsak a korábbi években - megint a bankok és az olajcégek sorsolták ki a legjobb helyeket maguk között.

Az árbevétel, nyereség, saját tőke és tőzsdei érték alapján rangsorolt cégek között a Samsung Electronics a 26. helyet szerezte meg 142 milliárd dolláros éves forgalommal és 11,5 milliárdos nyereséggel, hét helyet javítva tavalyi 33. pozícióján. Az első százba még egy koreai vállalat, a Hyundai Motor fért be, Korea legnagyobb autógyártójának tavalyi 70 millárd dolláros forgalma és 7 milliárdos nyeresége világszinten a 96. helyhez volt elég.

A két legnagyobb mellett még több mint 60 koerai cég szerepel a 2000-es listán, a Kia Motors péládul a 253., az LG Electronics a 697., a Korean Air a 1397., a Hankook pedig a 1695. lett. Innen nézve kicsit fura, de a koreai gazdaságot ismerve természetes, hogy a több mint 60 listára került vállalat között további legalább fél tucat cég van Hyundai, Samsung vagy éppen LG néven.

Az idei lista éllovasa az amerikai Exxon Mobil olajvállalat lett 433 milliárd dolláros tavalyi éves forgalommal és 41 milliárd dollár nyereséggel, míg a Samsung legnagyobb versenytársa, az Apple a tavalyi eredményén 25 helyet javítva a 22. lett, 128 milliárd dollár forgalommal és 33 milliárd dollár nyereséggel.

0 Tovább

Samsung Galaxy S3: Már csak két hét!

Nagyon sokan nagyon régóta várják, hogy lehulljhon végre a lepel Dél-Korea első számú elektronikai gyártójának iPhone-killeréről. Pár hete még úgy tűnt, május 22. lesz a hivatalos dátum, de nemrég kiderült, hogy lényegesen jobb a helyzet. A Samsung május 3-án, Londonban tartja a náluk unpack eventnek nevezett leleplezést, ami azt jelenti, hogy mától számítva kerek két hetet kell már csak várni az újdonságra.

És hogy mire is várunk tulajdonképpen? Hát, hogy is mondjam, egy négymagos, HD kijelzős Scarlett Johanssonba oltott Angelina Jolie-ra. Abban minden forrás egyetért, hogy az új szupertelefon a Galaxy S2-énél nagyobb, 4,6-4,8 coll átmérőjű kijelzőt kap, méghozzá full HD felbontással, és valószínűleg faltól-falig kialakítással, azaz a telefon teljes szélességét a kijelző foglalja majd el.

Biztosnak tűnik a négymagos Exynos processzor beépítése is, 1,5 GHz órajellel, valamint az 1GB RAM, és persze a legújabb Android verzió, az Ice Cream Sandwich futtatása is. Fényképezni 12 vagy akár 16 megapixel felbontással tud majd a Galaxy S 3, ami - és most tessék figyelni! - még az is lehet, hogy vezeték nélküli akkumulátortöltésre is képes lesz majd. Ismerek jó pár embert, aki a fél karját odaadná, ha megszabadulhatna végre legalább egy (ráadásul a leggyakrabban használt) töltőkábeltől, és ezek szerint nem kizárt, hogy mindannyiunk nagy közös álma hamarosan valóra válik. Már csak tizennégyet kell aludni, hogy kiderüljön az igazság, de addig el ne felejtsétek minden lefekvés előtt töltőre dugni a telefonotokat!

0 Tovább
12345
»

Made in Korea

blogavatar

Kimchi, Samsung, Kim Ki-duk, stb.

Utolsó kommentek