Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Korea támasztja fel a Google TV-t?

Az Apple megcsinálta az iPodot, és ezzel a feje tetejére állította az MP3 lejátszók piacát. Meg a zenékét. Majd megcsinálta az iPhone-t, amivel meg létrehozta a semmiből az okostelefon piacot. Aztán piacra dobta az iPadet, amivel meg tabletek világát forgatta fel teljesen. Most meg TV-témában készül valami nagy dobásra. És ahogy az okostelefonok piacán az iPhone az ellenfelek összezárását és az Android-tábor létrejöttét hozta, a tévéknél is valami hasonló van kialakulóban.

Bár a Google már próbálkozik egy ideje az Android tévére alkalmazásával, különböző hardver- és tartalmi gondok miatt egyelőre nagyobb sikerek nélkül. És ugyan a Logitech már ki is farolt a platform mögül, azért a dolog még koránt sincs lezárva. Az idei januári CES-en például bemutatták a Google TV 2.0-át, és az LG is ott jelent meg első Androidot futtató okostévéjével. Ez a tévé pedig most hétvégén kerül a boltokba a világ legnagyobb szórakoztató elektronikai piacán, az Egyesült Államokban, ahol a kisebbik, 47 collos változat 1600, míg a nagyobb, 55 collos 2100 dollárba kerül majd.

A Google TV átstartolása tehát elkezdődött, és az LG mellett még a Sony, a Vizio és a Samsung is új készülékekkel jelentkezik majd ugyanezen a platformon. Mivel szakértők szerint a könnyen kezelhető hardver, valamint a sokoldalú és gyors operációs rendszer mellett a szemüveg nélkül élvezhető 3D képek megjelenítésére képes kijelzőre is szükség lesz a jövőben, a két koreai cég egyre többet fektet az LCD képernyőket leváltó OLED technikájú kijelzők fejlesztésébe.

ÉS HOGY MIRE IS JÓ A GOOGLE TV 2.0?

Persze, hogy mindez mikorra jut el odáig, hogy mi is gombnyomásra, 3D-ben nézhessük újra a Berényiek ármánykodásait, az más kérdés. A tervek szerint Google TV első verziójának már tavaly meg kellett volna jelennie Európában is, de azóta sem lett semmi a dologból. Igaz, akkor még nem voltak benne a projektben a koreaiak.

0 Tovább

Gaga koncert csak 18 éven felülieknek!

Egész Dél-Koreát lázban tartja Lady Gaga pénteki fellépése, de ezúttal nem csak az egészséges, felfokozott várakozásról van szó. Történt ugyanis, hogy a 18 év alatti rajongókat kitiltották a Szöuli Olipmpia Stadionban megrendezendő koncertről. A tiltás egy, még a 60-as évek elejéről származó szabályozás miatt jöhetett létre, amelyet akkoriban a külföldi kultúra nemzeti fejlődést károsan befolyásoló hatásai miatt láttak fontosnak életre hívni.

Ennek értelmében egy hatóság megvizsgálja a bemutatásra váró produkciókat, és ha kivetni valót talál bennük, akkor meghúzza a szerinte még elfogadható alsó korhatárt. És bár Gaga fellépésre eredetileg a 12-es karikát tették ki a koreai kultúrcenzorok, szexuális elemek, valamint vallási jelképek használata miatt nemrégiben mégis 18-asra változtatták azt. Bár az ország közvéleménye nagyrészt ellenzi a szigorúságot, közel 3000 rajongó jegyét már visszaváltották a szervezők.

Szalai Annamária és Hoffmann Rózsa nem koreai tanulmányúton van véletlenül?

0 Tovább

Lady Gaga jómellű kötözött sonkaként érkezett Szöulba

Gaga éppen Ázsiában koncertezik, most hétvégén lesz a soron következő fellépése Koreában. Ehhez képest már múlt pénteken megérkezett a szöuli reptérre, ahol, ahogy az ilyenkor illendő, rajongók tömegei sikoltozták rongyosra a biztonsági személyzet dobhártyáit. A művésznő boldogan osztogatta az aláírásokat, sőt - újabb bizonyítékát adva annak, hogy Apple termékekkel még csajozni is könnyebb -, egy ipadet meglátva egy átkarolós közös képnek sem tudott ellenállni.

A fotó igazán nagy értékű trófea lesz, annál is inkább, mert Gaga valószínűtlenül jól nézett ki. Földig érő csupafehér ruháját aranyszínű csíkok bolondították, tökéletes frizurájának frufruját pedig kövekkel gazdagon kirakott álarcára lógatta az interkontinentális stylist. És akkor a dekoltázsról még nem is beszéltünk. Tényleg, Lady Gagának mindig ilyen jó melle volt?

10 Tovább

Korea 3D mobilt akar. Nagyon

A legjobb 3D tévék és a legjobb mobilok már most is Koreából jönnek, ám az ottaniak már a következő harcra készülnek: a két technika egyesítésére. A Tudásalapú Gazdaság Minisztériumának (!) hétfői közleménye szerint minden erejükkel a mobilokban is használható holografikus technika fejlesztésére fognak koncentrálni a következő időszakban.

Bár jelenleg még jobbára a TV-kre szorítkozik a 3D technika (amiben az LG-nek és a Samsungnak szinte bevehetetlen állásai vannak, főleg most, hogy a többi tévégyártó kezdi feladni a küzdelmet), a jövőben a mobiltelefonoknál is nagyon komoly szerepet fog játszani.

Az LG nemrég már jelentkezett 3D-képes okostelefonnal, az Optimus 3D korlátozott betekintési szögét azonban azzal együtt is sok kritika érte, hogy mindenféle szemüveg nélkül is élvezhető rajta a hologram. Szóval a titkos laboratóriumokbam most világszerte a hologramok tökéletsítgetése folyik, annál is inkább, mert a koreaiak szerint a 3D telefonok jelentik majd a kommunikációs forradalom újabb szakaszának egyik alapkövét.

A dolog hihetőenk tűnik, főleg, ha elhisszük, amit a fenti minisztérium képviselője állít: "A kommunikáció egyelőre azt jelenti, hogy embereket hozunk össze emberekkel. A szuperkapcsolatok korában azonban az eszközök emberekhez és más eszközökhöz ugyanúgy fognak majd kapcsolódni. Ma nagyjából 10 milliárd vezeték nélküli eszköz van a világon, de ez a szám várhatóan 7 ezer milliárdra nő majd."

A minisztérium terveiben egybek mellett olyan sportalkalmazás kifejlesztése is szerepel, amelyben különböző helyszíneken tartózkódó emberek tudnak majd egymással játszani a kiterjesztett valóságot segítségül hívva. Tollasozás az ausztrál haverokkal? Délutáni bújócska az Angliában dolgozó unokaöccsel? Ne költs repülőjegyre, csak kapd elő a 3D telefonodat!

Ha minden a tervek szerint megy, és a koreai elektronikai óriások termékekre tudják váltani az állami útmutatást és támogatást, akkor az ország is jól jár majd. A terv az, hogy az információtechnológiát exportáló országok világranglistáján a jelenlegi ötödikről a harmadik helyre lépjen elő az ország tíz éven belül.

És hogy hogyan használjuk a telefonunkat addigra? Valahogy így:


0 Tovább

Koreai Schmitt Pál: Plagizáló NOB-tag politikus Szöulban is

Nem igazán fekszik ez a doktorság az olimpikon politikusoknak. Egykori kisdoktor egykori köztársasági elnökünk után most Koerában is kiderült egy olimpiai bajnok sportolóról, hogy a kelleténél nagyobb barátságban volt a fénymásolóval.

Pénteken jelentették be a szöuli Kookmin Egyetemen, hogy Moon Dae-sung, a 2004-es Athéni olimpia aranyérmes teakwondósa, és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja valószínűleg kénytelen lesz megválni doktori címétől, miután kiderült, hogy 2007-ben leadott disszertációja egy másik, ugyanabban az évben leadott munkákból való szó szerinti átvételen alapulni látszik.

Akárcsak a magyar, a koerai plágium-ügynek is politikai háttere van, Moon ugyanis a kormányzó Saenuri párt színeiben az április 11-én megtartott választásokon jutott a törvényhozásba. A plágiumgyanú felbukkanásakor még minden pozíciójához ragaszkodó képviselő az egyetemi bejelentést követően - pártja nyomására - azonnal lemondott párttagságáról, igaz a nemzetgyűlésben megszerzett székéről nem. Utóbbi a 300 fős testületben 152 képviselői helyet szerzett kormánypártnak sem érdeke, főleg, mivel egy másik képviselőjüket meg szexuális zaklatás miatt kezdte ki az ellenzéki Egyesült Demokratapárt. Időközben a Nemzetközi Olimpiai Bizottság is jelezte, hogy ki fogja vizsgálni az ügyet.

Fontos különbség az idehaza történtekhez képest, hogy Moon Dae-sung az egyetemi bejelentést követően egyértelműen elismerte a hibáját, és drámai nyilatkozatban jelentette be kilépését: "A mai nappal lemondok Saenuri párti tagságomról. Bocsánatot kérek a társadalomtól az általam okozott felfordulásért. A párt ajánlásának megfelelően mondok le a posztomról. Remélem, a Saenuri párt a személyem által okozott nyomástól megszabadulva jobban tudja majd szolgálni az emberek érdekeit. A plágiumgyanú az én hibám, ahogy az is, hogy összezavartam az embereket a döntésem megmásításával. Nagyon sajnálom."

0 Tovább

Made in Korea

blogavatar

Kimchi, Samsung, Kim Ki-duk, stb.

Utolsó kommentek