Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Őrült Top Gear Koreából

Most, hogy a koreai autók lassan lekörözik az nyugati világ kocsijait, itt az ideje, hogy az autós műsorok is felzárkózzanak hozzájuk. A recept már úgyis megvan: először le kell másolni a legjobb nyugati példákat, aztán utána jöhet a még pengébb saját fejlesztés.

Nos, a szórakoztatóipar még csak a másolás szakaszában tart, de legalább a legjobb helyről veszik az inspirációt. Koreában már a második Top Gear szezon fut a televízióban és elég csak megnézni az aktuális epizód ajánlóját ahhoz, hogy lássuk, mennyire nem hoz szégyent az eredetire.

Rolls-Royce Phantom gyorsulási verseny, szántóföldet túró celeb egy VW Golfban és persze egy ütős koreai kocsi, a Hyundai Veloster Turbo. Utóbbi biztosan jobban jár a hazai műsorvezetőkkel, Jeremy Clarkson ugyanis nemrégiben csúnyán lehúzta: azt mondta róla, hogy vicc, olyan, mint egy könyvelő bohócruhában.

0 Tovább

Will Smith agyatlanul Koreában

Will Smith épp az új Men in Black filmmel turnézik világszerte, így a héten Szöulba is benézett. Az ilyenkor szokásos sajtótájékoztatón az ilyenkor szokásos szöveget mondták a résztvevők (remek film, csodálatos kollégák, pompás hangulat), és Will Smith az ilyenkor szokásos, az adott várost dicsérő frázisokat sem hagyta ki. Vesztére.

A sötét színész sötét zsaru mindenképp fontosnak tartotta elmondani, hogy imádja a várost, hogy remekül érzi magát (havin' a fan-tas-tic time), sőt, azt is elárulta, hogy immár másodszor van itt. Csak azt nem tudta felidézni, hogy először mikor volt itt, kivel, és miért. Sorry, sorry, sorry.

Magyarországon a hónap végén mutatják be a MIB 3-at.

0 Tovább

Letiltják a sörről a szexi olimpikont?

Nem, nem Kemény Dénesről lesz szó, és nem is a csapatáról. De a téma nagyon hasonló. A sportot és a sört Koreában is szeretik, így jó ötletnek tűnhet egy jó sört egy jó sportoló segítségével népszerűsíteni. Mondjuk olyannal, amilyen Kim Yu-na, a feltűnően csinos olimpiai- és világbajnok műkorcsolyázó, az ország egyik legsikeresebb és legnépszerűbb sportolója.

A 22 éves olimpikon már mindent elért, amit csak lehetett, megnyerte az összes fontos versenyt, több rekordot tart, mint a Guinness Rekordok Könyve, saját tévéműsora, lemeze és könyve van már Koreában, nem mellesleg pedig a világ egyik legjobban fizetett sportolója, akit még a Time magazin is beválasztott a világ legbefolyásosabb emberei közé 2010-ben. Szóval elképesztően népszerű.

Nem is férnek el a szponzorai egy baseball sapkán, rengeteg támogatója között ott van a Hyundai Motor, a Nike és a Korean Air is, de velük semmi baj. A baj a legújabbal, Korea legnépszerűbb sörével van. Történt ugyanis, hogy Kim bevállalt egy reklámkampányt a Hite márka számára, azonban Kemény Dénesnél is keményebbnek mutatkozva nem az alkoholmentes változatot hirdeti, hanem az igazit.

És ez a szenvedélybetegségek ellen küzdő orvosok szerint nagyon nem szerencsés. Koreában is egyre nagyobb gondot jelentenek ugyanis a magukat eszméletlenre ivó (lásd még: binge drinking) tizenévesek, akik számára Kim Yu-na igazi példakép lehet. A szenvedélybetegekkel foglalkozó orvosok akadémiája éppen ezért felhívást tett közzé annak érdekében, hogy törvényben tiltsák meg a sportolóknak az alkoholos italokat reklámozását.

Pedig a szpot nagyon aranyos, és nem csak azért, mert Kim egyértelműen jobb táncos, mint Kemény Dénes.

.

0 Tovább

Betiltja az iPhone-t a minisztérium

A Dél-Koreai Nemzetvédelmi Minisztérium bejelentette, hogy augusztustól tilos lesz az iPhone-ok használata két, a minisztériumhoz tartozó épületben. A szokatlan intézkedésre azért kerül sor, mert a zárt rendszerű iOS-t futtató telefonok nem kompatibilisek az olyan MDM (mobile device management) rendszerekkel, amelyek meg tudnák akadályozni, hogy távoli eléréssel hang és képfelvételeket készítsenek a felhasználásukkal.

Az MDM alkalmazások automatikusan letiltják az okostelefonok kameráját, hangrögzítőjét és internet elérését, ezzel téve lehetetlenné, hogy titkos információk kerüljenek ki a fontos hivatalokból. A minisztérium augusztustól az épületen kívül elhelyezett zárható rekeszeket biztosít majd munkatársainak az iPhone-ok munkaidő alatti tárolására, 2015-től pedig az összes honvédségi épületbe csak MDM-kompatibilis telefonnal lehet majd belépni.

A nagy szigort egy rögtönzött bemutatóval támasztották alá a minisztériumban, amelynek során az egyik munkatárs telefonját egy másik hivatalnok feltörte, és segítségével képeket és hangfelvételeket juttatott a saját számítógépére. Legkésőbb ekkor alighanem mindenki belátta, hogy egy ellenőrizhetetlen okostelefon tényleg veszélyes, különösen egy nemzetvédelmi kérdésekkel foglalkozó munkahelyen.

De vajon akkor a koreai honvédek augusztustól mind Nokia 1101-eskre lesznek ítélve? Nem éppen. Az iOS ugyanis inkább a kivétel, mint a szabály, más platformokra már léteznek jól működő MDM rendszerek. Azaz iPhone-t nem, de például Androidot futtató Samsung Galaxy telefonokat és tableteket továbbra is használhatnak majd a minisztériumban dolgozók.

0 Tovább

Itt az első hivatalos Galaxy S3 videó!

Felszállt végre a füst, a Samsung Londonban bemutatta a Galaxy okostelefon harmadik generációját. A korábbi pletykák nagy része beigazolódott, így a processzor négymagos, a kijelző pedig 4,8 coll átmérőjű és full HD felbontású. És persze a telefon nagyon cool.

A nagyszabású bemutatón a Galaxy S3 új intelligens funkcióit hangsúlyozták elsősorban a jól öltözött prezentálók, például a minden korábbinál kiterjedtebb hangvezérlést, a szemkontaktussal ébren tartható kijelzőt, vagy a készüléket a fülhöz emelő mozdulattal automatikusan indítható hívást.

A fehér és kék színben megjelenő új Galaxy nagyon vékony, és alakja erősen lekerekített, így talán nagy mérete ellenére sem lesz kín a használata. A fényes műanyagból készült hátlap alatt 2100 mAh kapacitású akkumulátor és micro SD kártyahely lapul; utóbbival az alapból 16, 32, vagy akár 64 gigás belső tárhelyet lehet tovább bővíteni.

Egy sor érdekes extrát is kínál a Galaxy S3-hoz a Samsung. A legnagyobb hír, hogy vezeték nélküli töltő is elérhető lesz felárért, de akár domboró fedlapot is vehet magának, aki egy valódi laposkavicsot szeretne a zsebében hordani telefon helyett.

Először Európában, 3G-s változatban jelenik meg a Galaxy S3, az LTE képes telefonok valamikor nyáron érkeznek majd meg Amerikába és Koreába. Árról persze nem esett szó, de most már legalább tudjuk, mire várunk. Sőt, azt is, meddig: május 29-én indul a hivatalos értékesítés.

0 Tovább

Made in Korea

blogavatar

Kimchi, Samsung, Kim Ki-duk, stb.

Utolsó kommentek