Szöulban született, ám életének első hat hónapját árvaházban töltötte Fleur Pellerin, Franciaország új, kis- és középvállalatokért, gazdasági fejlesztésért és digitális gazdaságért felelős miniszterhelyettese. A politikust fél éves korában fogadta örökbe egy francia házaspár, ők adták neki a Fleur (virág) nevet is.

Kiemelkedő képességeivel már középiskolában felhívta magára a figyelmet, érettségijét például két évvel a szokásos életkor előtt, 16 évesen szerezte meg. Ezt követően jó nevű üzleti főiskolára járt, majd a francia politikai elit nagy részét képző École Nationale d'Administration hallgatója lett.

Karrierje elején pénzügyi tanácsadóként dolgozott, 2002-ben pedig a politikával is kapcsolatba került, amikor az akkori francia miniszterelnök, Lionel Jospin számára írt beszédet. Azóta egyre fontosabb szerepeket kapott a francia baloldalon, dolgozott Segolen Royal mellett, Francois Hollande-ot, az új francia köztársasági elnököt pedig a digitális gazdaság szakértőjeként segítette.

Az új, a nemek egyenlőségére hangsúlyt helyező kormányban is ennek a területnek az irányítását kapta Fleur Pellerin, aki örökbe fogadása óta nem járt Koreában, viszont érdeklődik az ország technológiai fejlesztései iránt. Azt mondja, nem érzi magát ázsiainak, viszont koreai nevét (Kim Jong-suk) ma is szerepelteti útlevelében.

A politikust a jövő legfontosabb politikai vezetői közé választotta a Le Figaro, és "nagyon okos" figurának nevezte.