A legjobb 3D tévék és a legjobb mobilok már most is Koreából jönnek, ám az ottaniak már a következő harcra készülnek: a két technika egyesítésére. A Tudásalapú Gazdaság Minisztériumának (!) hétfői közleménye szerint minden erejükkel a mobilokban is használható holografikus technika fejlesztésére fognak koncentrálni a következő időszakban.

Bár jelenleg még jobbára a TV-kre szorítkozik a 3D technika (amiben az LG-nek és a Samsungnak szinte bevehetetlen állásai vannak, főleg most, hogy a többi tévégyártó kezdi feladni a küzdelmet), a jövőben a mobiltelefonoknál is nagyon komoly szerepet fog játszani.

Az LG nemrég már jelentkezett 3D-képes okostelefonnal, az Optimus 3D korlátozott betekintési szögét azonban azzal együtt is sok kritika érte, hogy mindenféle szemüveg nélkül is élvezhető rajta a hologram. Szóval a titkos laboratóriumokbam most világszerte a hologramok tökéletsítgetése folyik, annál is inkább, mert a koreaiak szerint a 3D telefonok jelentik majd a kommunikációs forradalom újabb szakaszának egyik alapkövét.

A dolog hihetőenk tűnik, főleg, ha elhisszük, amit a fenti minisztérium képviselője állít: "A kommunikáció egyelőre azt jelenti, hogy embereket hozunk össze emberekkel. A szuperkapcsolatok korában azonban az eszközök emberekhez és más eszközökhöz ugyanúgy fognak majd kapcsolódni. Ma nagyjából 10 milliárd vezeték nélküli eszköz van a világon, de ez a szám várhatóan 7 ezer milliárdra nő majd."

A minisztérium terveiben egybek mellett olyan sportalkalmazás kifejlesztése is szerepel, amelyben különböző helyszíneken tartózkódó emberek tudnak majd egymással játszani a kiterjesztett valóságot segítségül hívva. Tollasozás az ausztrál haverokkal? Délutáni bújócska az Angliában dolgozó unokaöccsel? Ne költs repülőjegyre, csak kapd elő a 3D telefonodat!

Ha minden a tervek szerint megy, és a koreai elektronikai óriások termékekre tudják váltani az állami útmutatást és támogatást, akkor az ország is jól jár majd. A terv az, hogy az információtechnológiát exportáló országok világranglistáján a jelenlegi ötödikről a harmadik helyre lépjen elő az ország tíz éven belül.

És hogy hogyan használjuk a telefonunkat addigra? Valahogy így: