Az Apple megcsinálta az iPodot, és ezzel a feje tetejére állította az MP3 lejátszók piacát. Meg a zenékét. Majd megcsinálta az iPhone-t, amivel meg létrehozta a semmiből az okostelefon piacot. Aztán piacra dobta az iPadet, amivel meg tabletek világát forgatta fel teljesen. Most meg TV-témában készül valami nagy dobásra. És ahogy az okostelefonok piacán az iPhone az ellenfelek összezárását és az Android-tábor létrejöttét hozta, a tévéknél is valami hasonló van kialakulóban.

Bár a Google már próbálkozik egy ideje az Android tévére alkalmazásával, különböző hardver- és tartalmi gondok miatt egyelőre nagyobb sikerek nélkül. És ugyan a Logitech már ki is farolt a platform mögül, azért a dolog még koránt sincs lezárva. Az idei januári CES-en például bemutatták a Google TV 2.0-át, és az LG is ott jelent meg első Androidot futtató okostévéjével. Ez a tévé pedig most hétvégén kerül a boltokba a világ legnagyobb szórakoztató elektronikai piacán, az Egyesült Államokban, ahol a kisebbik, 47 collos változat 1600, míg a nagyobb, 55 collos 2100 dollárba kerül majd.

A Google TV átstartolása tehát elkezdődött, és az LG mellett még a Sony, a Vizio és a Samsung is új készülékekkel jelentkezik majd ugyanezen a platformon. Mivel szakértők szerint a könnyen kezelhető hardver, valamint a sokoldalú és gyors operációs rendszer mellett a szemüveg nélkül élvezhető 3D képek megjelenítésére képes kijelzőre is szükség lesz a jövőben, a két koreai cég egyre többet fektet az LCD képernyőket leváltó OLED technikájú kijelzők fejlesztésébe.

ÉS HOGY MIRE IS JÓ A GOOGLE TV 2.0?

Persze, hogy mindez mikorra jut el odáig, hogy mi is gombnyomásra, 3D-ben nézhessük újra a Berényiek ármánykodásait, az más kérdés. A tervek szerint Google TV első verziójának már tavaly meg kellett volna jelennie Európában is, de azóta sem lett semmi a dologból. Igaz, akkor még nem voltak benne a projektben a koreaiak.