Felszállt végre a füst, a Samsung Londonban bemutatta a Galaxy okostelefon harmadik generációját. A korábbi pletykák nagy része beigazolódott, így a processzor négymagos, a kijelző pedig 4,8 coll átmérőjű és full HD felbontású. És persze a telefon nagyon cool.

A nagyszabású bemutatón a Galaxy S3 új intelligens funkcióit hangsúlyozták elsősorban a jól öltözött prezentálók, például a minden korábbinál kiterjedtebb hangvezérlést, a szemkontaktussal ébren tartható kijelzőt, vagy a készüléket a fülhöz emelő mozdulattal automatikusan indítható hívást.

A fehér és kék színben megjelenő új Galaxy nagyon vékony, és alakja erősen lekerekített, így talán nagy mérete ellenére sem lesz kín a használata. A fényes műanyagból készült hátlap alatt 2100 mAh kapacitású akkumulátor és micro SD kártyahely lapul; utóbbival az alapból 16, 32, vagy akár 64 gigás belső tárhelyet lehet tovább bővíteni.

Egy sor érdekes extrát is kínál a Galaxy S3-hoz a Samsung. A legnagyobb hír, hogy vezeték nélküli töltő is elérhető lesz felárért, de akár domboró fedlapot is vehet magának, aki egy valódi laposkavicsot szeretne a zsebében hordani telefon helyett.

Először Európában, 3G-s változatban jelenik meg a Galaxy S3, az LTE képes telefonok valamikor nyáron érkeznek majd meg Amerikába és Koreába. Árról persze nem esett szó, de most már legalább tudjuk, mire várunk. Sőt, azt is, meddig: május 29-én indul a hivatalos értékesítés.