Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Őrült Top Gear Koreából

Most, hogy a koreai autók lassan lekörözik az nyugati világ kocsijait, itt az ideje, hogy az autós műsorok is felzárkózzanak hozzájuk. A recept már úgyis megvan: először le kell másolni a legjobb nyugati példákat, aztán utána jöhet a még pengébb saját fejlesztés.

Nos, a szórakoztatóipar még csak a másolás szakaszában tart, de legalább a legjobb helyről veszik az inspirációt. Koreában már a második Top Gear szezon fut a televízióban és elég csak megnézni az aktuális epizód ajánlóját ahhoz, hogy lássuk, mennyire nem hoz szégyent az eredetire.

Rolls-Royce Phantom gyorsulási verseny, szántóföldet túró celeb egy VW Golfban és persze egy ütős koreai kocsi, a Hyundai Veloster Turbo. Utóbbi biztosan jobban jár a hazai műsorvezetőkkel, Jeremy Clarkson ugyanis nemrégiben csúnyán lehúzta: azt mondta róla, hogy vicc, olyan, mint egy könyvelő bohócruhában.

0 Tovább

Klinsmann Hyundaiban ülve edzi a focistákat

Mindjárt kezdődik a foci EB, lassan élesednek az ezzel kapcsolatos promóciók is. Például az foci világversenyeket már régóta támogató Hyundai, aminek a lengyel-ukrán közös rendezésű torna népszerűsítése mellett még egy nagyon fontos mondanivalója is van az európai közönség számára: a vadonatúj Hyundai i30-as érkezése.

Úgyhogy nem voltak restek felkérni Jürgen Klinsmannt, a német világ- és európabajnok focistát, az Egyesült Államok válogatottjának szövetségi kapitányát, hogy a kedvükért készítsen fel egy öt főből álló amatőr csapatot a nagy megmérettetésre - méghozzá úgy, hogy közben saját magát meg az új Hyundai i30-asból készíti fel.

A kalandos felkészülést bemutató háromrészes sorozat első epizódjából többek között kiderül, hogy:

1. A német amatőr focistáknak minősíthetetlen a zenei ízlésük

2. A német amatőr focistáknak minősíthetetlen a megjelenésük

3. A német amatőr focistáknak minősíthetetlen az edzésmoráljuk

4. A Hyundai i30-asnak még márkajelzésbe integrált tolatókamerája is van

0 Tovább

A Samsung a világ 26. legnagyobb vállalata

Az amerikaiak nagyon szeretik a toplistákat, de a pénzt talán még annál is jobban, így aligha csoda, hogy szeretik az olyan toplistákat is, amik a pénz alapján állítanak fel rangsort a szereplők között. Például a világ legnagyobb vállalatai között. A Forbes magazinnál idén már kilencedik alkalommal futottak neki, hogy megszerkesszék a világ 2000 legnagyobb vállalatának listáját, amin - akárcsak a korábbi években - megint a bankok és az olajcégek sorsolták ki a legjobb helyeket maguk között.

Az árbevétel, nyereség, saját tőke és tőzsdei érték alapján rangsorolt cégek között a Samsung Electronics a 26. helyet szerezte meg 142 milliárd dolláros éves forgalommal és 11,5 milliárdos nyereséggel, hét helyet javítva tavalyi 33. pozícióján. Az első százba még egy koreai vállalat, a Hyundai Motor fért be, Korea legnagyobb autógyártójának tavalyi 70 millárd dolláros forgalma és 7 milliárdos nyeresége világszinten a 96. helyhez volt elég.

A két legnagyobb mellett még több mint 60 koerai cég szerepel a 2000-es listán, a Kia Motors péládul a 253., az LG Electronics a 697., a Korean Air a 1397., a Hankook pedig a 1695. lett. Innen nézve kicsit fura, de a koreai gazdaságot ismerve természetes, hogy a több mint 60 listára került vállalat között további legalább fél tucat cég van Hyundai, Samsung vagy éppen LG néven.

Az idei lista éllovasa az amerikai Exxon Mobil olajvállalat lett 433 milliárd dolláros tavalyi éves forgalommal és 41 milliárd dollár nyereséggel, míg a Samsung legnagyobb versenytársa, az Apple a tavalyi eredményén 25 helyet javítva a 22. lett, 128 milliárd dollár forgalommal és 33 milliárd dollár nyereséggel.

0 Tovább

Made in Korea

blogavatar

Kimchi, Samsung, Kim Ki-duk, stb.

Utolsó kommentek